Ons klimaat verandert. We krijgen te maken met meer regenval en een gevolg hiervan is overbelasting van onze riolen. Het wordt daarom steeds interessanter en functioneler om groendaken te plaatsen. Het houdt het regenwater langer vast en de riolen worden minder belast.

Tevens draagt een groendak bij aan een betere luchtkwaliteit. Het zorgt voor een aantrekkelijker uitzicht en het aandeel groene ruimte in stedelijke gebieden wordt hiermee vergroot.

Bij groendaken kunt u denken aan sedumdaken, grasdaken, maar ook daktuinen. Deze daktuinen, ook leefdaken genoemd zijn er in verschillende vormen.

Als de wens er is om een leefdak aan te brengen, zullen wij eerst met een constructeur moeten bepalen of uw dak voldoende draagkracht heeft voor een leefdak. Hierna wordt bepaald hoe er op uw dak het best een groen- of leefdak gemaakt kan worden. Samen maken we een plan en schrijven een objectief adviesrapport voor het juiste daksysteem. Hiermee kunt u bij verschillende bedrijven een eerlijke offerte aanvragen.

 

Enkele voordelen van een groen dak zullen zijn dat u kunt besparen op de energiekosten omdat in de zomer warmte en in de winter kou wordt ‘afgebroken’. U hoeft dus de airco minder hard te laten draaien in de zomer en de verwarming minder hard op te stoken in de winter. Tevens werkt een groendak ook geluidsisolerend.

Daarnaast zal uw dakbedekkingssysteem langer meegaan omdat het minder te lijden heeft onder de wisselende weersomstandigheden.

 

DUS: Genoeg redenen om een groen-/leefdak aan te schaffen.

U kunt bezuinigen op de stookkosten, de levensduur van de dakbedekking wordt aanzienlijk verlengd, u bent ‘groen’ bezig, u krijgt de tuin waar u van heeft gedroomd en esthetisch gezien is het fraai!